Vilket land kommer Matilda Boza ifrån?

Vilket land kommer Matilda Boza ifrån? Matilda Boza kommer ifrån Sverige, mer specifikt från Bromma i Stockholm. I denna artikel ska vi ta en närmare titt på hennes liv, bakgrund och karriär.

Vilket land kommer Matilda Boza ifrån?

Matilda föddes den 4 oktober 1991 och växte upp i Bromma, en stadsdel i Stockholm. Hon har blivit ett välkänt ansikte i svensk TV, där hon arbetar som nyhetsankare på TV4. Hon är gift med sin man Jonathan, som hon har varit tillsammans med sedan tonåren, och de väntar just nu sitt första barn tillsammans.

Karriär inom TV och journalistik

Innan Matilda började som nyhetsankare arbetade hon på flera olika tv-produktioner. Hon var bland annat kameraassistent under kronprinsessan Victorias bröllop. Det var hennes kollega Renée Nyberg som uppmuntrade henne att utbilda sig inom journalistik och tv, vilket ledde till att hon gick på Kaggeholms folkhögskola. Efter utbildningen fick hon jobbet på TV4.

På TV4 har Matilda även varit vikarie i TV4 Nyhetsmorgon och medverkat i programmet Efter fem. Under sommaren 2022 var hon vikarierande programledare för Nyhetsmorgon, där hon arbetade sida vid sida med Johan Macéus.

Personligt liv och familj

Matilda och hennes make Jonathan gifte sig 2019 i Italien och har varit tillsammans sedan de var 15 år gamla. Jonathan arbetar som ingenjör och paret bor i en sekelskifteslägenhet i Stockholms innerstad. Lägenheten är 67 kvadratmeter stor och värderad till 7 miljoner kronor. Inredningsstilen i parets hem är inspirerad av bådas barndomshem, med en mix av skandinavisk och mexikansk design.

I september 2022 avslöjade Matilda själv att hon var gravid under en direktsändning i TV4 Nyhetsmorgon. Bebisen är planerad att födas den 21 februari 2023, på semmeldagen.

Sociala medier och offentlig uppmärksamhet

Matilda är aktiv på sociala medier, särskilt på Instagram, där hon har över 20000 följare och regelbundet delar bilder från sitt liv. Hon finns inte på Twitter och det är oklart om hon är aktiv på Facebook.

Det är många som vill veta mer om Matilda Boza och hon återfinns i flera trådar på det populära forumet Flashback, där användare diskuterar och kommenterar allt från hennes Instagram-bilder till hennes make och graviditet.

Sammanfattningsvis är Matilda Boza en framgångsrik svensk nyhetsankare som kommer från Bromma i Stockholm. Hon har en gedigen bakgrund inom TV och journalistik och är älskad av svenska tittare för sitt engagemang och karisma. Med en spännande karriär och ett liv i förändring väntar vi med spänning på att följa Matilda Bozas fortsatta resa, både professionellt och privat.

Läs Relaterade Artiklar

Taggar: matilda boza vilket land