Vilket land i Norden har mest befolkning?

Norden är en region i norra Europa som består av Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige. Det är en av de mest välutvecklade regionerna i världen som kännetecknas av hög levnadsstandard, god hälsa och hög utbildningsnivå. Men vilket av dessa länder har den största befolkningen? I den här artikeln kommer vi att undersöka detta ämne och ge dig svaret på frågan, “vilket land i Norden har mest befolkning?”

Danmark

Danmark är ett land med en befolkning på cirka 5,8 miljoner människor. Det är det minsta landet i Norden, men det har en hög befolkningstäthet på 136 personer per kvadratkilometer. Danmark är känt för sin höga livskvalitet, sina cykelvägar och sin kärlek till smörrebröd. Landet är också hem till den berömda lilla sjöjungfrun, som är en av Danmarks mest kända turistattraktioner.

Finland

Finland har en befolkning på cirka 5,5 miljoner människor. Det är det näst minsta landet i Norden, men det har den lägsta befolkningstätheten på 18 personer per kvadratkilometer. Finland är känt för sin vackra natur, sina bastubad och sin design. Landet är också hem till jultomten, som enligt finsk tradition bor i Rovaniemi.

Island

Island har den minsta befolkningen i Norden med cirka 364 000 människor. Det är också det minsta landet i Norden med en yta på cirka 103 000 kvadratkilometer. Island är känt för sin dramatiska natur, sina varma källor och sin unika kultur. Landet är också hem till norrskenet, som är en av Islands mest kända turistattraktioner.

Norge

Norge har en befolkning på cirka 5,4 miljoner människor. Det är det tredje största landet i Norden, men det har en relativt låg befolkningstäthet på 14 personer per kvadratkilometer. Norge är känt för sina fjordar, sin skidåkning och sin oljeindustri. Landet är också hem till den berömda målaren Edvard Munch, vars verk “Skriet” är en av Norges mest kända kulturella ikoner.

Sverige

Sverige har den största befolkningen i Norden med cirka 10,4 miljoner människor. Det är också det största landet i Norden med en yta på cirka 450 000 kvadratkilometer. Sverige är känt för sina vackra skogar, sina köttbullar och sin design. Landet är också hem till Abba, Ikea och Zlatan Ibrahimovic.

Sammanfattning

Så vilket land i Norden har mest befolkning? Svaret är Sverige. Med en befolkning på cirka 10,4 miljoner människor är Sverige det mest befolkade landet i Norden. Men det är också det största landet i Norden med en yta på cirka 450 000 kvadratkilometer. Sverige är känt för sin vackra natur, sin höga livskvalitet och sin kärlek till fika. Landet är också hem till många kända företag och personligheter som har gjort Sverige känt över hela världen.

Vanliga frågor och svar

Vilket land i Norden har den högsta befolkningstätheten?

Danmark har den högsta befolkningstätheten i Norden med 136 personer per kvadratkilometer.

Vilket land i Norden har den lägsta befolkningstätheten?

Finland har den lägsta befolkningstätheten i Norden med 18 personer per kvadratkilometer.

Vilket land i Norden har den minsta befolkningen?

Island har den minsta befolkningen i Norden med cirka 364 000 människor.

Vilket land i Norden har den största befolkningen?

Sverige har den största befolkningen i Norden med cirka 10,4 miljoner människor.

Läs Relaterade Artiklar: