Vilka länder kollar på Kalle Ankas jul?

Vem känner inte till Kalle Ankas jul? Det är en av de mest populära och älskade jultraditionerna i Sverige, som sänds varje år på julafton. Men vad många kanske inte vet är att denna svenska jultradition även har fångat intresset hos många andra länder runt om i världen. I denna artikel kommer vi att utforska vilka länder som också tittar på Kalle Ankas jul och varför denna tradition har blivit så populär. Så vilka länder kollar på Kalle Ankas jul?

Bakgrund av Kalle Ankas jul

Kalle Ankas jul har sänts varje år på julafton sedan 1960-talet. Programmet innehåller flera korta Disney-klassiker, inklusive den berömda kortfilmen “From All of Us to All of You” som sänds varje år precis innan tolvslaget. Kalle Ankas jul har blivit en central del av den svenska julfirandet, och det är inte ovanligt att familjer samlas framför TV:n för att titta på programmet tillsammans.

Vilka länder kollar på Kalle Ankas jul?

Kalle Ankas jul är inte bara en svensk tradition, utan det sänds även i flera andra länder runt om i världen. Vilka länder kollar på Kalle Ankas jul? och vilka länder sänder kalle ankas jul? Här är några av länderna som också kollar på Kalle Ankas jul:

Finland

Finland är ett av de länder där Kalle Ankas jul är lika populärt som i Sverige. Precis som i Sverige sänds programmet på julafton, och det är en viktig del av finska julfirandet.

Norge

I Norge har Kalle Ankas jul också blivit en viktig del av julfirandet. Programmet har sänts på norska TV-skärmar sedan 1974.

Danmark

I Danmark är det också vanligt att titta på Kalle Ankas jul på julafton. Programmet sänds på danska och har blivit en del av den danska jultraditionen.

Island

Island är ett annat land där Kalle Ankas jul har blivit en populär julltradition. Programmet har sänts på isländsk TV sedan 1983.

Tyskland

I Tyskland sänds programmet på svenska, och det har blivit en populär tradition bland många svenskar som bor i Tyskland. Men det är också en del av den tyska julfirandet, och det har blivit mer och mer populärt bland tyskar under de senaste åren.

Varför är Kalle Ankas jul så populär i andra länder?

Så varför har Kalle Ankas jul blivit så populär i andra länder? En av anledningarna kan vara att Disney-klassikerna är välkända över hela världen. Men det kan också vara för att Kalle Ankas jul är en del av den svenska kulturen och traditionen, och många andra länder har blivit fascinerade av den svenska jultraditionen.

Läs relaterade artiklar: