Land på D

Det finns flera länder i världen som börjar på bokstaven D. Vissa av dessa länder är stora och kända, medan andra är små och mindre kända. Här är en överblick över några av länderna som börjar på bokstaven D.

Danmark

Danmark är en nordisk nation belägen i Europa och omgiven av hav på tre sidor. Landet har en rik historia som sträcker sig tillbaka till vikingatiden. Danmark har en stark ekonomi och är känd för sin höga levnadsstandard, liksom för sina miljö- och hållbarhetsinsatser. Huvudstaden Köpenhamn är en av de mest besökta städerna i Skandinavien, och är känd för sin kultur, arkitektur och mat.

Djibouti

Djibouti är en liten nation i östafrika som gränsar till Eritrea, Etiopien och Somalia. Landet har en betydande hamn vid Röda havet och fungerar som en gateway för handel mellan Asien och Afrika. Djibouti är också hem för flera militärbaser, inklusive en amerikansk bas. Landet är känt för sin mångfaldiga kultur och traditionella nomadiska samhällen.

Dominica

Dominica är en ö i Karibien och en självständig nation. Landet är känt för sin natursköna skönhet, inklusive regnskogar, vattenfall och stränder. Dominica är också hem för flera varma källor och termiska bassänger. Landets ekonomi är främst baserad på turism och jordbruk, och landet är känt för sin unika mat och kultur.

Dominikanska republiken

Dominikanska republiken är en nation på ön Hispaniola i Karibien. Landet gränsar till Haiti och har en rik historia som sträcker sig tillbaka till kolonialtiden. Dominikanska republiken är känt för sina vackra stränder, tropiska klimat och rika kultur. Landet är också hem för flera historiska platser och arkeologiska utgrävningar, inklusive Taino-folkets forntida byar och kristallgrottorna i Los Haitises nationalpark.