Land på B

När vi tänker på länder på B, tänker vi kanske först och främst på större länder som Brasilien eller Belgien. Men det finns också många andra spännande länder som bör upptäckas, som Bahamas, Bahrain, Bangladesh och Barbados. I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på var och ett av dessa länder och vad som gör dem unika.

Länder på B: alla land på B

Bahamas

Bahamas är en ögrupp bestående av mer än 700 öar i Karibiska havet. Ögruppen är känd för sina vita sandstränder, turkosblått vatten och avslappnade atmosfär. Här finns också många fina dykplatser, där man kan upptäcka det rika undervattenslivet. En annan populär aktivitet på Bahamas är sportfiske, där man kan fånga allt från mahi-mahi till marlin.

Bahrain

Bahrain är en liten östat i Persiska viken, mellan Saudiarabien och Qatar. Landet är känt för sin rika historia, som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Här finns många historiska sevärdheter, som den gamla huvudstaden Muharraq och Bahrain-fortet. Bahrain är också känt för sin moderna arkitektur, som Bahrain World Trade Center och Bahrain National Theatre.

Bangladesh

Bangladesh är en sydasiatisk nation, belägen mellan Indien och Myanmar. Landet är känt för sin rika kultur och historia, liksom för sin vackra natur. Här finns bland annat floden Ganges delta, som är en av världens största floddeltan, och Sundarbans mangroveskog, som är hem för den bengaliska tigern. Bangladesh är också känt för sitt kök, som innehåller en mängd olika kryddor och smaker.

Barbados

Barbados är en ö i Västindien, öster om Karibiska havet. Landet är känt för sina vita sandstränder och turkosblått vatten, liksom för sin livliga kultur och musikscen. Barbados är också känt för sitt kök, som inkluderar många lokala specialiteter som fisk och skaldjur. En av de mest kända evenemangen på Barbados är Crop Over, en karneval som firas varje år i augusti.

Belarus

Belarus, tidigare känt som Vitryssland, är ett land i Östeuropa som gränsar till Ryssland, Ukraina, Polen, Litauen och Lettland. Landet är känt för sina vackra skogar, sjöar och floder, liksom för sin rika kultur och historia. Här finns många gamla slott och kloster, som Mir-slottet och Nesvizh slott, som är UNESCO-världsarv. Belarus är också känt för sin gästfrihet och sitt kök, som inkluderar många lokala specialiteter som draniki och krambambulia.

Belgien

Belgien är en liten västeuropeisk nation som gränsar till Frankrike, Tyskland, Nederländerna och Luxemburg. Landet är känt för sitt rika kulturarv, som inkluderar många historiska sevärdheter, som Grand Place i Bryssel och katedralen i Antwerpen. Belgien är också känt för sitt öl, choklad och vafflor, som alla anses vara några av de bästa i världen.

Belize

Belize är en liten centralamerikansk nation som gränsar till Mexiko, Guatemala och Karibiska havet. Landet är känt för sina tropiska regnskogar, rev och mayaruiner. Här finns också många fina stränder, där man kan snorkla och dyka bland det rika undervattenslivet. Belize är också känt för sin avslappnade atmosfär och sitt varma välkomnande till besökare.

Benin

Benin är en västafrikansk nation som gränsar till Togo, Nigeria, Burkina Faso och Niger. Landet är känt för sin rika historia och kultur, som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Här finns många historiska sevärdheter, som Abomey-palatset och Ganvie, en by som är byggd på pålar i en lagun. Benin är också känt för sin musik och dans, liksom för sitt färgglada hantverk och textilier.

Bhutan

Bhutan är ett litet kungadöme i Himalaya, beläget mellan Indien och Kina. Landet är känt för sin rika kultur och natur, med höga bergstoppar och djupa dalar. Här finns också många gamla tempel och kloster, som Tiger’s Nest Monastery och Punakha Dzong. Bhutan är också känt för sin filosofi om Gross National Happiness, som fokuserar på medborgarnas lycka och välbefinnande.

Bolivia

Bolivia är en centralamerikansk nation, belägen mellan Brasilien, Peru, Chile, Paraguay och Argentina. Landet är känt för sin rika kultur och historia, liksom för sin vackra natur. Här finns bland annat Andesbergen och Titicacasjön, som är den högst belägna sjön i världen. Bolivia är också känt för sina traditionella kläder och textilier, som är vävda av lokala hantverkare.

Bosnien och Hercegovina

Bosnien och Hercegovina är en nation på Balkan, belägen mellan Kroatien och Serbien. Landet är känt för sin rika historia och kultur, liksom för sin vackra natur. Här finns bland annat den vackra staden Mostar med sin berömda bro, liksom nationalparken Una, som har vackra vattenfall. Bosnien och Hercegovina är också känt för sitt kök, som inkluderar många lokala specialiteter som cevapi och burek.

Botswana

Botswana är en nation i södra Afrika, belägen mellan Sydafrika, Namibia och Zimbabwe. Landet är känt för sina stora naturskyddsområden, som Kalahariöknen och Okavangodeltat, som är ett av världens största inlandssjösystem. Här finns också många av Afrikas mest imponerande djur, som lejon, elefanter och zebror. Botswana är också känt för sin rika kultur och traditionella danser.

Brasilien

Brasilien är ett stort land i Sydamerika, känt för sin rika kultur och natur. Här finns många av världens mest kända sevärdheter, som Amazonasregnskogen, Iguazúfallen och Christ the Redeemer-statyn i Rio de Janeiro. Brasilien är också känt för sin musik och dans, som samba och bossa nova, liksom för sitt kök, som inkluderar många lokala specialiteter som feijoada och churrasco.

Brunei

Brunei är en liten nation på ön Borneo i Sydostasien, belägen mellan Malaysia och Sydkinesiska havet. Landet är känt för sin rika kultur och natur, med djupa regnskogar och kristallklara vatten.

Brunei

Brunei är en liten nation på ön Borneo i Sydostasien, belägen mellan Malaysia och Sydkinesiska havet. Landet är känt för sin rika kultur och natur, med djupa regnskogar och kristallklara vatten. Här finns också många gamla tempel och moskéer, som Omar Ali Saifuddien-moskén och Jame’Asr Hassanil Bolkiah-moskén. Brunei är också känt för sitt kök, som inkluderar många lokala specialiteter som ambuyat och soto.

Bulgarien

Bulgarien är en nation på Balkanhalvön, belägen mellan Rumänien och Grekland. Landet är känt för sin rika historia och kultur, liksom för sin vackra natur. Här finns många gamla ruiner och kloster, som Rila-klostret och Tsarevets-fästningen. Bulgarien är också känt för sina traditionella danser och musik, liksom för sina lokala viner och rätter som banitsa och kyopolou.

Burkina Faso

Burkina Faso är en nation i Västafrika, belägen mellan Mali, Niger, Benin, Togo, Ghana och Elfenbenskusten. Landet är känt för sin rika kultur och historia, liksom för sin vackra natur. Här finns bland annat nationalparken Arly, som är hem för många av Afrikas mest imponerande djur, som elefanter, lejon och noshörningar. Burkina Faso är också känt för sin traditionella hantverk och textilier, som är vävda av lokala hantverkare.

Burundi

Burundi är en nation i Östafrika, belägen mellan Tanzania, Rwanda och Kongo-Kinshasa. Landet är känt för sin rika kultur och natur, med höga bergstoppar och djupa sjöar. Här finns också många gamla städer och sevärdheter, som Bujumbura med sin vackra sjöstrand och Gitega med sin imponerande katedral. Burundi är också känt för sin musik och dans, liksom för sitt kök, som inkluderar många lokala specialiteter som isombe och matoke.