I vilka länder finns IKEA?

I denna artikel ska vi titta närmare på IKEA, det svenska möbelvaruhuset som numera finns över hela världen. IKEA är ett extremt populärt varumärke som är känt över hela världen, men de flesta vet inte exakt hur många länder det faktiskt finns tillgängligt i. Den goda nyheten är att vi har svaret på frågan, och vi kommer att ta dig igenom all information som du behöver för att förstå IKEAs räckvidd i världen.

Vad är IKEA?

Innan vi tittar på var IKEA finns, kanske du undrar vad IKEA faktiskt är? IKEA är en svensk möbel- och heminredningskedja som grundades av Ingvar Kamprad på 1940-talet. Kedjan är känt för att erbjuda modern och funktionell design till överkomliga priser, vilket har gjort det till ett populärt varumärke över hela världen. IKEA är också unika genom att de använder sig av “platta förpackningar”, vilket innebär att möblerna kommer omonterade och kunden monterar dem vid köpes tillfället.

När det gäller var IKEA har förgrenat sig på olika kontinenter, kan vi säga att IKEA är närvarande i Europa, Asien, Afrika, Nordamerika och Sydamerika. IKEA startades i Sverige, men de inledde sin expansionsfas på 1960-talet och öppnade sina första varuhus i Norge och Danmark. Kort därefter följde resten av Europa. Sedan dess har de slutat ingå partnerskap med lokala företag för att expandera på områden där det inte finns någon IKEA-kedja.

IKEA i Europa

Europa är den ursprungliga marknaden för IKEA och det är här som det finns flest varuhus. Det finns i dagsläget över 200 IKEA-varuhus i Europa. Tio av euroÅppnas första varuhus i Sverige och har sedan dess öppnat nya varuhus varje år.

IKEA i Asien

IKEA har också ökat i Asien de senaste åren. Det finns nu IKEA varuhus i flera länder i Asien som Japan, Kina, Singapore, Malaysia, Thailand och Förenade Arabemiraten. Det finns också planer på att öppna nya butiker i Indien och Filippinerna.

IKEA i Afrika

IKEAs tillväxt i Afrika har inte varit lika snabb som på andra platser i världen. Det finns för närvarande bara ett IKEA-varuhus i Afrika som ligger i Indien.

IKEA i Nordamerika

IKEA öppnade sitt första varuhus i Nordamerika på 1980 talet. Sedan dess har de expanderat till USA, Kanada och Mexiko där det för närvarande finns ca 56 varuhus i alla dessa länder.

IKEA i Sydamerika

IKEA har nu expanderat till Sydamerika med ett IKEA-varuhus som öppnades i Chile 2021.

Sammanfattning

Som du kan se är IKEA ett globalt varumärke med hundratals varuhus i hela världen. IKEA startade i Sverige, men de har sedan dess expanderat på olika kontinenter och öppnat brick och mortar butiker i närmre 50 olika länder. Med sina överkomliga priser och moderna design, anses IKEA då och då vara den största inom möbelindustrin. IKEA har verkligen satt de globala standardarna för heminredning och fortsätter att expandera till nya länder varje år.

Vanliga frågor och svar

Var grundades IKEA?

IKEA grundades i Sverige på 1940-talet av Ingvar Kamprad.

Var finns IKEA?

IKEA finns i närmare 50 länder runt om i världen, inklusive Europa, Asien, Afrika, Nord- och Sydamerika.

Vad är IKEAs koncept?

IKEA erbjuder modern och funktionell design till överkomliga priser och deras möbler säljs i platta paket för att kunna transporteras enkelt och monteras av kunden själv.

Hur många IKEA-varuhus finns det i Europa?

Det finns över 200 IKEA-varuhus i Europa.

Vilka länder i Asien har IKEA-varuhus?

IKEA har varuhus i flera länder i Asien, inklusive Japan, Kina, Singapore, Malaysia, Thailand och Förenade Arabemiraten. De planerar också att öppna varuhus i Indien och Filippinerna.

Finns det IKEA-varuhus i Afrika?

Ja, det finns ett IKEA-varuhus i Afrika som ligger i Tunisien.

Hur många IKEA-varuhus finns det i Nordamerika?

Det finns ca 56 IKEA-varuhus i Nordamerika, inklusive USA, Kanada och Mexiko.

Har IKEA expanderat till Sydamerika?

Ja, ett IKEA-varuhus öppnade i Chile 2021.