Vilket land vann VM 2014?

Vilket land vann världscupen 2014? Tyskland är svaret – ni kanske minns denna av flera anledningar.

Trofén går till det tyska fotbollslaget.

Brasilien var värd för fotbolls-VM 2014, där 32 av de bästa fotbollslagen i världen tävlade om ett av de mest eftertraktade priserna inom idrotten: att bli utsedd till fotbollsmästare. Efter en spännande tävling med matcher från hela Brasilien bestämdes det att Tyskland hade vunnit sin fjärde mästartitel i denna prestigefyllda turnering.

En seger som tog decennier att komma

Tysklands seger var ett stort steg framåt för både deras lag och deras land som helhet. Det hade gått 24 år sedan deras senaste internationella seger, men ingen kunde ha förutsett hur framgångsrika de skulle bli i den här turneringen.

Tysk dominans utmanas av starka motståndare

Tyskland visade stor skicklighet och lagarbete i varje match fram till den sista matchen mot Argentina. De mötte tuffa motståndare som bland annat Frankrike, Algeriet och Portugal. Även om dessa matcher var tuffa stod det redan från början klart att Tyskland hade vad som krävdes för att bli världsmästare igen. Argentina å andra sidan gjorde en bra match mot Holland i semifinalen. Detta satte dem i en position att möta Tyskland i finalen, vilket var en tuff match eftersom båda lagen ville vinna förstaplatsen.

Tyskarna får mästartiteln efter en rad segrar.

Trots att Tyskland låg under med ett mål i slutet av förlängningen i finalmatchen mot Argentina, höll de sig starka och gjorde två mål innan tiden gick ut, vilket gjorde resultatet 4-2 och gav dem ännu en seger i denna spännande turnering.
Denna fantastiska bedrift gav dem inte bara mycket stolthet hemma, utan gjorde dem också kända runt om i världen som riktiga fotbollsmakter.

En oförglömlig seger för hela Tyskland

När troféerna nu stolt hölls i luften kramade de lyckliga spelarna varandra hårt medan jublet ekade runt stadion full av extatiska fans som hade rest från när och fjärran i hopp om att få med sig välbehövlig glädje hem efter en fantastisk månadslång resa full av toppar och dalar som slutade med en oförglömlig seger för hela Tyskland.

Sammanfattningsvis är svaret på frågan “Vilket land vann VM 2014?” tydligt: Tyskland! Grattis återigen till hela landet, vars hårda arbete och hängivenhet har belönats på ett stort sätt genom fotbollslandslagets femstjärniga prestation.