Vilket land vann Fotbolls-VM 1974?

Fotbolls-VM är en internationell fotbollsturnering som hålls vart fjärde år. År 1974 hölls mästerskapet i Västtyskland och över sexton lag från hela världen samlades för att delta. Så, vilket land vann Fotbolls-VM 1974?

Tyskland, hemmalaget

Det antiklipenande laget i finalen var Nederländerna och Tyskland, och det hemmafavoriten Tyskland vann med en slutresultat på 2-1. West Germany var förväntade att ta hem segern och de höll faktiskt för trycket. Detta var Tysklands andra VM-titel efter att ha vunnit sin första 1954.

Tysklands väg till seger

För att ta sig till finalen, vann Tyskland gruppfasen efter att ha besegrat Australien, Östtyskland och Chile. De fortsatte sedan att eliminera Jugoslavien och Sverige i knockout-fasen innan de slutligen mötte Nederländerna i finalen.

Nederländernas prestation

Nederländerna var också ett starkt lag och vann alla sina matcher i gruppfasen och knockout-stadierna fram till finalen. I finalen hade de chansen att ta hem sin första VM-titel men förlorade mot Tyskland efter en utmanande match. Dock anses det nederländska laget ha varit en av de mest imponerande under turneringen.

Summering

Så, vilket land vann Fotbolls-VM 1974? Tyskland vann VM 1974, deras andra VM-titel. Nederländerna var också en stark utmanare men förlorade i finalen till Tyskland. Detta var ett minnesvärt mästerskap och bidrog till att forma fotbollens historia.