Vilket land uppfann hockey?

Ishockey har en lång och berömd historia. Dess ursprung kan spåras tillbaka till 1800-talet, då den utvecklades i England av brittiska soldater som var stationerade där under Krimkriget – med andra ord uppfann England den moderna ishockeyn.

Undersökning av ishockeyns historia

Ishockey kallades då för “hockey på isen” och liknade sin moderna motsvarighet på många sätt. Den bestod av två lag som tävlade om en puck på en naturlig eller konstgjord isbelagd utomhusbana. Målet med spelet var helt enkelt att vinna över motståndarna.

I takt med att sporten växte i popularitet, ökade också de regler och bestämmelser som styrde hur den skulle spelas, vilket gav upphov till dagens version av ishockey, där spelarna bär hjälm och skyddsutrustning medan de försöker kontrollera pucken på en inhägnad rink!

Ishockeyns fortsatta popularitet

Ishockey har blivit en av de mest populära vintersporterna i världen sedan den uppfanns i England för över 150 år sedan. Miljontals fans tittar varje år från Kanada till Ryssland på professionella turneringar med några av världens bästa idrottare som tävlar i höga hastigheter på skridskor som är utformade speciellt för detta snabba spel.

Även om du inte kan ta dig ut på en riktig rink (eller inte bor tillräckligt nära) kan det vara lika spännande att spela videospel som NHL 2021!

Moderna versioner av spelet

Förutom de klassiska versionerna som spelas enligt de traditionella regler som fastställdes av de tidiga irländska immigranterna som först förde det över haven från Storbritannien till Nordamerika, har moderna anpassningar som t.ex. landhockey och rullskridskoåkning ökat i popularitet, vilket ökar vår uppskattning av “det snabbaste spelet på jorden”!

Även om dessa alternativa former saknar några av de element som gjorde de ursprungliga inkarnationerna så populära bland tidigare generationer (t.ex. straff för kroppskontroller eller slagsmål), ger de fortfarande otaliga timmar av underhållning för dem som söker något annat än vad som har blivit standardkost inom tävlingsligor över hela världen idag!

Slutsats: England – ishockeypionärer!

Sammanfattningsvis kan man säga att även om andra länder kan ha lagt till sin egen unika stil med tiden sedan starten för många år sedan, är det England som har rättmätiga anspråk på att ha uppfunnit ishockeyn själv; vilket gör dem till pionjärer inom industrin.

Även nu århundraden senare trots ständigt föränderliga ansikte den internationella idrottskulturen fortsätter att utvecklas mot kontinuerligt genom kursen pågående utvecklingsperiod som vi för närvarande bebor varje dag och som går vidare in i framtiden!