RHF Handboll, vilket land är det bakom?

RHF handboll är ett handbollslandslag som representerar Ryssland i internationella tävlingar. Handboll är en lagsport som spelas mellan två sjumannalag och går ut på att spela in bollen i motståndarlagets mål. Handboll har varit med på det olympiska programmet sedan 1972 för herrar och 1976 för damer.

Men vilket land är bakom RHF handboll? Vad står det för?

RHF handboll bildades 1992 efter Sovjetunionens upplösning och tog över dess plats i internationella sammanhang. Under 1990-talet var RHF handboll en av världens bästa lag och konkurrerade ofta med Sverige om titlarna i VM, EM och OS. Men på senare år har de stora framgångarna uteblivit och laget har hamnat i skuggan av andra nationer.

Vilka meriter har RHF handboll uppnått?

RHF handboll har uppnått flera meriter i internationella tävlingar. Laget har vunnit fyra olympiska guldmedaljer (1992, 1996, 2000 och 2008), tre världsmästerskap (1993, 1997 och 2001) och ett europamästerskap (1996)1. Laget har också tagit flera silver- och bronsmedaljer i dessa turneringar.

Några av de mest framstående spelarna i RHF handbolls historia är Dmitrij Torgovanov, Andrej Lavrov, Eduard Koksjarov och Sergej Pogorelov. Dessa spelare var med och bidrog till lagets stora framgångar under 1990-talet och början av 2000-talet.

Framtiden för RHF handboll

  • RHF handboll deltog i världsmästerskapet i handboll för herrar 2021 som spelades i Egypten från den 13 till 31 januari 2021. Laget hamnade på en sjunde plats efter att ha förlorat mot Frankrike i kvartsfinalen.
  • RHF handboll har kvalificerat sig till olympiska spelen i Paris 2024 efter att ha vunnit den europeiska kvalturneringen som spelades i april 2023. Laget hoppas på att återta sin forna glans och utmana om medaljerna i Paris.
  • RHF handboll har flera unga och lovande spelare som kan bli framtiden för laget. Några av dem är Aleksandr Sjkurinskij, Igor Soroka och Anton Kornev. Dessa spelare har visat goda resultat både i klubblag och landslag.

Nu vet du vilket land RHF handboll är!

RHF handboll är ett handbollslandslag som representerar Ryssland i internationella tävlingar. RHF står för Russian Handball Federation och är det officiella namnet på laget sedan 2020. RHF handboll har en lång och framgångsrik historia med flera medaljer i VM, EM och OS.

Laget har också många talangfulla spelare som kan bli framtiden för handbollen i Ryssland. RHF handboll, vilket land? Svaret är Ryssland.