Vilket land äter mest kyckling?

Om du någonsin har frågat dig själv vilket land som äter mest kyckling kan svaret förvåna dig. Australien har identifierats som ett av de länder som konsumerar mest fjäderfä i termer av konsumtion per capita. Det uppskattas att australiensarna äter i genomsnitt 92 kg kyckling varje år, vilket gör landet till en av de största konsumenterna i en global jämförelse!

Australiens matvanor

När man funderar på vilket land som äter mest kyckling är det viktigt att ta hänsyn till Australiens befolkningsstorlek och matvanor. Med sina 24 miljoner invånare är Australien hemvist för en relativt liten befolkning jämfört med större nationer som Indien eller Kina. Detta innebär att den australiska livsmedelsproduktionen måste vara effektiv och kostnadseffektiv för att medborgarna ska kunna njuta av sina måltider utan att spränga sin budget – detta inkluderar fjäderfäprodukter som kyckling.

Australiensarna är kända för att ha olika smaker när det gäller mat – med influenser från både västerländska och österländska kulturer finns det många intressanta rätter tillgängliga i olika städer i Australien. Därför finns det gott om välsmakande alternativ när man letar efter vilken typ av måltid man vill äta en viss dag – inklusive alternativ med olika typer av kyckling!

Hönskonsumtion runt om i världen

Förenta staterna leder världsrankningen när det gäller den totala konsumtionen av fjäderfä, vilket till stor del beror på dess stora befolkningsstorlek, men det betyder inte nödvändigtvis att de konsumerar mer per person än andra länder runt om i världen som kanske föredrar olika typer eller beredningar för sin favoriträtt. Faktum är att länder som Israel, Singapore och till och med Kanada alla ligger högre än USA enligt statistik som samlats in av GlobalData – vilket gör dem alla till utmanare när man ska avgöra vilket land som konsumerar mest skräpkyckling per capita!

Varför konsumerar Australien så mycket kyckling?

Så varför rankas Australien så högt bland dessa andra länder? För det första älskar australiensarna snabbmat, vilket till stor del beror på att den hektiska livsstilen leder till att fler människor väljer färdiga måltider i stället för att laga mat från grunden varje kväll efter jobbet. För det andra har tekniska framsteg gjort det möjligt för jordbrukare i olika delstater i Australien att producera högkvalitativa kycklingar med konsekventa smakprofiler, vilket gör att kunderna får exakt vad de förväntar sig när de köper dem varje gång; Slutligen spelar kostnadseffektiviteten en viktig roll i de australiensiska hushållen, vilket leder till att kunderna väljer billigare proteiner, t.ex. fjäderfä i stället för nöt- eller lammköttsbaserade alternativ, som ofta kan ha ett högre pris beroende på var man bor geografiskt sett!