Vilket land äter mest choklad?

Schweiz är känt över hela världen för sin kärlek till allt sött och gott. Enligt uppgifter från Euromonitor International konsumerar schweizarna i genomsnitt 10 kg choklad varje år – det är mer än dubbelt så mycket som människor i andra länder! Så varför har denna lilla alpnation en så stor aptit på choklad?

Historien bakom schweizisk chokladkonsumtion

Schweiz har en rik historia när det gäller kakaoproduktion och kakaokonsumtion. Redan 1819 fanns det flera småskaliga fabriker som tillverkade olika former av choklad i hela landet. Med tiden slogs dessa enskilda företag samman till större företag som Suchard och Lindt & Sprüngli – två ikoniska schweiziska varumärken som fortfarande är populära idag. Denna långa tradition har lett till en djup uppskattning av fin choklad bland lokalbefolkningen, vilket gör att de konsumerar mer än någon annan på jorden!

Varför älskar alla schweizisk choklad?

Naturligtvis är det inte bara för att de kan det – utan också för att deras choklad är några av de mest välsmakande i världen! Hemligheten bakom detta ligger i deras unika produktionsprocess som kombinerar ingredienser av hög kvalitet med noggrant kontrollerade temperaturer i varje steg tills perfektion uppnås. Tack vare denna hängivenhet för excellens från mästarchokladmakare som Jean Tobler och Philippe Pascoët strömmar konsumenter från hela världen till för att prova de olika sorter som tillverkas här.

Slutsats

Sammanfattningsvis: Om du vill veta vilket land som älskar att äta choklad mer än något annat – titta inte längre än till Schweiz där konsumtionen ligger på imponerande 10 kg per person årligen! De har inte bara sekelgamla traditioner för att tillverka fantastiska produkter, utan man skulle också kunna säga att “smaken av framgång rinner genom deras ådror” med tanke på hur mycket alla här njuter av att skämma bort sig själva med konfekt av högsta kvalitet dag efter dag.