Vilket land tillhör Alaska?

När man tänker på Alaska, tänker de flesta på den stora amerikanska delstaten som ligger avskilt i norra delen av Nordamerika. Alaska är ensamstående i sitt övergripande utseende och gör det till en unik plats på vår planet. Alaska har också en intressant historia som daterar sig långt tillbaka i tiden. Frågan som ofta ställs av människor är vilket land som Alaska egentligen tillhör. I den här artikeln kommer vi att försöka besvara denna fråga så helt som möjligt.

Alaska: Geografisk Placering

Alaska är en av de nordvästra delstaterna i USA. Den gränsar till Kanada i öster och är helt avskilt från andra amerikanska delstater. Alaska ligger i norra delen av kontinenten med Stilla havet i öster och norr och Arktiska oceanen i norr och väster. Det är viktigt att nämna att den lägsta punkten i Alaska ligger under havsytan och är samtidigt den lägsta punkten i Nordamerika. Den högsta toppen i Alaska är 6,194 meter över havet och kallas Mount McKinley.

Historia

Alaskas historia är fylld med intressanta händelser. Ursprungsbefolkningen i Alaska var aleuter och inuiter, två av världens äldsta indianstammar. Ryssarna kom till Alaska 1741 och gjorde anspråk på landet. Ryska pälshandlare då började handla med ursprungsbefolkningen. År 1867 sålde Ryssland Alaska till USA för $ 7,2 miljoner, som vid den tiden ansågs vara en hög summa pengar. Efter ett par decennier ansåg USA Alaska vara alltför avskilt och beslutade att sälja majoriteten av Alaskas mark till olika amerikanska industriesektorer.

Vilket Land Tillhör Alaska?

Så, vilket land tillhör Alaska egentligen? De flesta människor betraktar Alaska som en amerikansk delstat, vars myndighet är reglerad av den amerikanska konstitutionen. Alaska blev en officiell del av USA den 3 januari 1959 och betraktas som en av de mest isolerade delstater i den amerikanska nationen. Alaska är ett av de mest avlägsna platserna i norra delen av Nordamerika och en populär turistdestination.

Slutsats

Alaskas geografiska läge, historia och nuvarande status som amerikansk delstat gör den till en av de mest unika platserna på planeten. Den intressanta historien om Ryssland som sålde Alaska till USA är också ett faktum som de flesta inte känner till. Nu vet du svaret på den vanliga frågan “vilket land tillhör Alaska” och några intressanta fakta om denna vackra delstat.

Vanliga frågor och svar

Vilket land tillhör Alaska?

Alaska tillhör USA som en stor nordvästlig delstat.

Vad är Alaskas geografiska läge?

Alaska ligger i norra delen av Nordamerika och gränsar till Kanada i öster med Stilla havet i öster och norr och Arktiska oceanen i norr och väster.

Vad var Alaskas historia?

Ursprungsbefolkningen i Alaska var aleuter och inuiter och ryssarna kom till Alaska 1741 och anspråkade landet. Ryssland sålde sedan Alaska till USA år 1867.

När blev Alaska en officiell del av USA?

Alaska blev en officiell del av USA den 3 januari 1959.

Läs Relaterade Artiklar: