Frankrikes nationalrätt

Frankrike är känt som en av de mest kända gastronomiska destinationerna i världen. De franska maträtterna är kända för sina utsökta smaker och presentationer. Frankrike kan stoltsera med en mängd olika maträtter som är berömda internationellt. Men vad är Frankrikes nationalrätt? I denna artikel kommer vi att diskutera denna fråga och visa vad som gör Frankrikes nationalrätt så speciell.

Vad är Frankrikes nationalrätt?

Frankrikes nationalrätt är “Coq au Vin”. Detta är en maträtt gjord av kyckling, i regel från gårdar i Frankrike, som marinerats i rött vin tillsammans med rotsaker och kryddor. Mattillagningen är långsam och beroende på region kan ingredienserna variera, men den extraordinära smaken förblir densamma.

Ursprung av Frankrikes nationalrätt

Coq au Vin har sitt ursprung i Bourgogne-regionen i Frankrike, där man använder sig av den röda Bourgogne vinet för att marinera kycklingen med. Även om maträtten har varit en del av det franska köket sedan hundratals år, var det inte förrän på mitten av 1900-talet som det blev allmänt känd över hela världen.

Tillagning av Coq au Vin

Tillagningen av Coq au Vin är en lång varm process. Först ska kycklingen marinerad i rödvin i minst en timme för marinaden att tränga in i köttet. Därefter steks kycklingen tillsammans med rotsaker och lagerblad i en järngryta. Efter att kycklingen har stekt tillagad på båda sidorna, tillsätt det kvarvarande rödvinet och koka samman till såsen har en tjock textur. Till slut strös hackad persilja över rätten.

Servering av Coq au Vin

Coq au Vin serveras vanligtvis med potatismos eller bröd och grönsaker. Det varma, läckra och hjärtliga maträtten är perfekt att avnjuta tillsammans med familj eller vänner under en kall vinterkväll.

Sammanfattning

Coq au Vin är Frankrikes nationalrätt. Ursprungligen från Bourgogne-regionen är denna långsamma mathantverkberättelse nu en del av det franska köket i hela landet och internationellt. Kycklingen marinerad i rött vin och kokad tillsammans med kryddor och rotsaker ger en smakrik och läcker maträtt. Njut av denna gastronomiska skatt med vänner och familj tack vare dess värmande effekter som passar perfekt för vintermånaderna.

Frankrike är en av Europas största ekonomier och ett land med en rik kulturell historia. Dess valuta är euro, som är den officiella valutan för alla medlemmar i euroområdet. I denna artikel kommer vi att täcka alla detaljer om Frankrikes valuta, inklusive dess historia, värde och användning.

Läs på mer om Frankrike: