Englands nationaldag

Den 23 april firas Englands nationaldag! Denna dag har länge varit firad på många platser runt om i världen, så vad är det som gör denna dag så speciell?

Bakgrund

Englands nationaldag, även känd som Sankt Georgs dag, firas till minne av Sankt Georg, en romersk soldat som blev martyr för sin kristna tro under 300-talet e.Kr. Legenden säger att han räddade en prinsessa från en drake och att hans hjältemodiga gärning fick folket att omvända sig till kristendomen. Sankt Georg avbildas ofta som en riddare som slåss mot en drake, och det är därför han blivit en symbol för riddarskap och mod.

Firande

Den mest populära traditionen under Englands nationaldag är att bära en röd ros på kläderna, vilket symboliserar Sankt Georgs vapensköld. Det är också vanligt att äta traditionella engelska rätter som fish and chips, pubmat eller en engelsk frukost för att fira dagen.

Många städer runt om i England håller också parader och festivaler för att fira. I London firas dagen med stor pompa och ståt, i form av en årlig parade som passerar genom hela staden.

Påverkan på kulturen

Englands nationaldag har haft en betydande inverkan på kulturen i England och runt om i världen. Sankt Georg är en viktig symbol för kristendomen, men också för riddarskap och mod.

Sankt Georgs flagga, en röd kors på en vit bakgrund, är också en symbol för England och används ofta i sportevenemang eller under internationella sammanhang.

Sammanfattning

Englands nationaldag firas till minne av Sankt Georg och hans hjältemodiga gärningar. Trots att dagen inte är en officiell helgdag i England, är den fortfarande högtidligt firad i hela världen. Dagen är ett tillfälle för människor att hylla riddarskap och mod, och är en viktig del av Englands kultur och historia.

Läs på mer om england