Vilket land dricker mest whiskey?

Om du är en whisky-kännare undrar du kanske vilket land som dricker mest av denna läckra sprit. Svaret är Indien! Även om många länder runt om i världen njuter av whisky konsumerar indierna mer än någon annan nation i världen.

Indiens kärlek till whiskey

Indien har en lång historia med whisky och det är en av deras mest älskade alkoholhaltiga drycker. Under de senaste åren har indisktillverkade whiskeyer blivit alltmer populära eftersom de erbjuder fantastisk smak samtidigt som de är prisvärda. Det finns nu dussintals märken som producerar några verkligt anmärkningsvärda whiskeyer, vilket gör Indien till ett idealiskt resmål för dem som älskar att prova olika spritdrycker från hela världen.

Whiskykonsumtionen i Indien har ökat stadigt under det senaste decenniet och visar inga tecken på att avta inom kort. Enligt forskning utförd av marknadsanalytikerna IWSR Drinks Market Analysis ökade försäljningen av indisk whisky med 7 % enbart mellan 2017 och 2018 – vilket befäster dess position som en av Asiens favoritdrycker!

Vad gör indisk whisky så populär?

Så vad är det som gör indisk whisky så populär bland drickarna? En stor del av dess attraktionskraft ligger i dess överkomliga pris jämfört med andra whiskys från hela Europa eller Nordamerika. Dessutom finns det också ett brett utbud – från mildare blandningar till robusta single malts; något för alla! Dessutom använder många producenter lokala ingredienser i sina recept, t.ex. kryddor som kardemumma och kanel som ger unika smaker som inte finns någon annanstans, vilket ytterligare ökar dess attraktionskraft bland konsumenter både i hemlandet och utomlands.

Tillväxten av premiumwhisky i Indien

Förutom traditionella destillerade whiskyer som tillverkas av lokala spannmål eller melassbaserade destillat – har importerade skotska premiumwhiskyer också blivit allt populärare i stadsregioner i Indien under de senaste åren, eftersom högre disponibla inkomster blir allt vanligare bland konsumenterna även här, vilket ger tillgång till produkter som tidigare var otillgängliga på grund av kostnadsbegränsningar. Detta har resulterat i en blomstrande tillväxt inom denna sektor också med en enormt ökande efterfrågan under 2019/20 enligt uppgifter som samlats in av IWSR igen ; vilket tyder på ännu större framgång framöver sannolikt !

Sammanfattningsvis är det tydligt varför whisky är så populärt bland indierna i dag: Den smakar bra, har ett utmärkt värde och det finns också en stor variation i utbudet! Oavsett om det handlar om lokalt producerade märken eller importerade Scotch-sorter, om du letar efter en trevlig dryckesupplevelse så behöver du inte leta längre än till Indien – där de vet hur man tillverkar kvalitetslikör!

1 thought on “Vilket land dricker mest whiskey?”

Comments are closed.