En krämig och välbalanserad pastasallad är en perfekt rätt för både vardag och fest. Detta recept på världens godaste pastasallad kombinerar noga utvalda ingredienser som tillsammans skapar en harmonisk smakupplevelse med perfekt balans mellan sött, salt och syrligt.
Ingredienser
Bassallad
-
500 g fusilli eller penne
-
250 g körsbärstomater
-
2 medelstora rödlökar
-
1 gurka
-
2 röda paprikor
-
400 g majskorn
-
200 g soltorkade tomater i olja
-
150 g svarta oliver utan kärnor
Krämig dressing
-
3 dl crème fraiche (34%)
-
2 dl majonnäs
-
1 dl chilisås
-
1 msk dijonsenap
-
2 pressade vitlöksklyftor
-
1 tsk honung
-
Salt och nymalen svartpeppar
Tillagningsmetod
-
Koka pastan enligt förpackningen, skölj i kallt vatten och låt rinna av
-
Halvera tomaterna och skär gurkan i halvmånar
-
Strimla rödlöken tunt och skär paprikorna i små tärningar
-
Grovhacka de soltorkade tomaterna
-
Blanda samtliga dressingingredienser i en skål
-
Vänd försiktigt ner alla ingredienser i pastan
-
Låt vila i kylskåp minst 30 minuter före servering
Smakförhöjare
Örter och kryddor
-
Färsk basilika
-
Klippt gräslök
-
Hackad persilja
-
Nymalen svartpeppar
-
Flingsalt
Proteintillskott
-
Grillad kyckling
-
Marinerad fetaost
-
Mozzarella
-
Parmaskinka
-
Räkor
Serveringstips
Presentation
-
Garnera med färska örter
-
Ringla över god olivolja
-
Strö över rostade pinjenötter
-
Servera med citronklyftor
-
Lägg upp på ett stort fat
Förvaring
-
Håller 2-3 dagar i kylskåp
-
Förvara i lufttät behållare
-
Ta fram 20 minuter före servering
-
Rör om försiktigt före servering
-
Smaka av och justera kryddning